Barbro Robertsson Strand och Olle Strand

Barbro


Jag, Barbro föddes 1946 och har bott och växt upp i Kungsbacka.
Trots att jag alltid tyckt om att skapa med mina händer så arbetade jag hela sitt yrkesverksamma liv inom bankvärlden. Under andra hälften av åttio-talet målade jag både olja och akvarell men livet ändrade sig och måleriet föll i glömska och färgerna torkade.
Nu som pensionär har behovet att skapa med händerna tagit ordentlig fart. Först blev det mycket praktiskt hantverk när det år 2003 nyinköpta torpet skulle renoveras och sedan byggas till. Sedan tog projekten slut och tanken att väva dök upp.
Efter 2 terminer på vävkurs formades idén att väva motiv och bilder i trasmatteteknik. Detta lämpade sig inte att hålla på med i kurslokalerna, främst beroende på den kopiösa mängd med urvalsmaterial som krävs. Jag köpte därför en egen vävstol att ha hemma och arbetsrummet fylldes av textilt material som gamla kläder, gardiner frottehanddukar resttyger, kuddvadd, möbeltyger, paljettbesatt tyll - ja allt som  man kunde tänka sig att stoppa in i en väv.
Jag har valt en enkel teknik - vanlig tuskaft och koncentrerar mig istället på att skapa en bild som ger betraktaren en vision av den verklighet som jag ser och den sinnesstämning som jag känner inför motivet.  
Kolla gärna även min blogg: http://karringenmotstrommen.wordpress.com/

Olle

Ungdomlig gubbe till Barbro som också är född, för länge sedan och därmed har massor av livserfarenhet. Jobbat med "allt". Som min gamla skollärare sa, "bättre att kunna lite om allting än att kunna allt om ingenting". Jag har jobbat som hundförare inom bevakningssektorn, drivit hyrstall för hästar, kört kran uppe i Alta i Nordnorge, varit turbåtsskeppare, nordsjöfiskare, räddningsdykare, drivit svetsverkstad men framför allt har jag kört långtradare i fjärrtrafik och besökt alla länder i Europa  och dom flesta i Mellan Östern. Jag bodde 4 år i Grekland, Archia Corinth, och där lade jag grunden till mitt skapande i  smide. Här hemma på torpet har det skapats räcken, eldkorgar och julgranar i lämpligt material som svetsas samman till något smakfullt. Gillar allt som är vackert bland annat min förtjusande hustru. 🤩

britta 11.01.2016 11:03

När får vi komma har Vildsvin i Frysen tar med det ..Gooa kusin
ok med man ,

Barbro 11.01.2016 15:16

Wow. Det kan vi inte missa. Vi får ha detta i åtanke, just nu är det inte läge att köra bil på vägarna men bättre tider skola komma och då kan vi njuta vildsvin

Thomas 30.12.2015 05:56

Hehe ja du Olle bra fråga men man är morgon pigg och det ligger väl i släkten, sen har man alltid mycket att göra så varför sova bort bästa tiden ( Morgonen) :)

Thomas Strand 29.12.2015 06:00

Hej på er ! måste checka in jag oxå, Gott nytt år till er // Thomas

Olle 29.12.2015 17:55

Hej Thomas! Tackar och bockar, önskar detsamma till er!
Måste bara fråga, varför är Du uppe så tidigt? Vi kröp till säng kl. 05.15 och får sovmorgon! Kram

Per Strand 08.01.2015 15:41

Hej på eder.
Jag tackar Min Storebror för att jag fick ert hemnummer samt adressen till denna sida.Stora härliga kramar
Till min STOREBROR samt Min SVÄGERSKA

svea 08.09.2014 17:19

otroligt fina handarbeten

Agneta och Lars 23.10.2011 13:26

Tänk vilka mysiga människor vi lärt känna! Agneta och Lars

| Svar

Senaste kommentarer

22.12 | 00:57

Min vän Lars Thell riktigt kul med Din uppskattning. Kul också för oss att lyssna till Dina alser inom countrymusik!

20.12 | 18:48

Kul att se alla era alster.

31.08 | 14:42

Det är en fantastisk förändring! Bra jobbat, kära vänner! :)

26.01 | 15:15

Var är bilden på Badtunnan